Hovězí kostky na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kostky na kari
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chutney mangové |
2 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí maso zadní |
250 ml | Hovězí vývar základní |
3 ks | Kardamom |
2 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kari pasta |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 320,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kardamom, Kari koření, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Hovězí maso zadní, Kari pasta, Kmín mletý, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí kostky na kari postup přípravy receptu:
1 | Libové zadní hovězí maso zbavíme viditelného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme česnek a umeleme kmín. |
2 | Do velké pánve vložíme nakrájené maso, přidáme cibuli, mletý i nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek, kmín, koření kari, kardamom a kukurmu, dále sójovou omáčku, kari pastu a mangové chutney, přilijeme suché bílé víno a hovězí vývar. Směs promícháme, uvedeme do varu a přikryté dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny, až maso změkne. Potom sundáme pokličku, vaříme ještě 15 minut a vmícháme kukuřičnou mouku rozmíchanou ve vodě a dále povaříme. Když kari zhoustne, ihned ho rozdělíme na talíře a horké servírujeme. |