Biftek na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek na pivě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51927 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 501,0mg |
---|---|
Cholesterol | 337,2mg |
Draslík | 733,1mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Biftek na pivě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na cca 3 cm silné plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a bifteky na něm pečeme z každé strany přibližně 5 minut. Upečené měkké maso přendáme na talíře. |
3 | Do výpeku v pánvi přilijeme pivo, promícháme, krátce ho povaříme a zjemníme zhruba 1/2 másla. |
4 | Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, rozklepneme na něj vejce, necháme srazit bílky, žloutek by měl zůstat tekutý. |
5 | Bifteky na talíří přelijeme šťávou, na každý dáme 1 vejce a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramboráčky nebo bramborové hranolky.