Jednoduchý recept

Biftek na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51927

Ingredience

750 g Hovězí svíčková
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 838kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 245 mg
87% Bílkoviny 49 g

Biftek na pivě postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na cca 3 cm silné plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozpálíme olej a bifteky na něm pečeme z každé strany přibližně 5 minut. Upečené měkké maso přendáme na talíře.

3

Do výpeku v pánvi přilijeme pivo, promícháme, krátce ho povaříme a zjemníme zhruba 1/2 másla.

4

Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, rozklepneme na něj vejce, necháme srazit bílky, žloutek by měl zůstat tekutý.

5

Bifteky na talíří přelijeme šťávou, na každý dáme 1 vejce a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramboráčky nebo bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept