Jednoduchý recept

Kachna pečená na slanině a pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51963

Ingredience

1 ks Kachna domácí
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
20% Sodík 408 mg
6% Bílkoviny 4 g

Kachna pečená na slanině a pivu postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.

3

Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.

4

Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.

5

Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept