Jednoduchý recept

Kachna pečená na valašský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51973

Ingredience

0,5 kg Cibulka jarní
1 ks Kachna domácí
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 412kJ
4% Sacharidy 14 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 81 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kachna pečená na valašský způsob postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou.

2

Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova.

3

Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody.

4

Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept