Recept

Vepřové maso s vejcem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso s vejcem a sýrem 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51985

Ingredience

2 kávová lžička Koření grilovací
1 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
200 g Sýr Eidam cihla 40%
2 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 887kJ
0% Sacharidy 2 g
73% Tuky 55 g
38% Sodík 761 mg
82% Bílkoviny 46 g

Vepřové maso s vejcem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.

2

Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.

3

Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

Takto připravené kotlety servírujeme s různě upravenými brambory a se zeleninovou oblohou.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vepřové maso s vejcem a sýrem
Výborné maso, krásně šťavnaté a měkoučké. Dusila jsem asi 30 minut. Díky za tip. Určitě ještě udělám smile.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept