Husa pečená na zázvoru a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa pečená na zázvoru a pivu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Husa domácí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husa domácí, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Husa pečená na zázvoru a pivu postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem, vložíme je do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak k ní přilijeme přiměřené množství vody a necháme krátce převařit. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s houskovým knedlíkem. |