Jednoduchý recept

Husa pečená na zázvoru a pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51994

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Husa domácí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,581 kcal
Kilojoule 6 616kJ
2% Sacharidy 6 g
187% Tuky 140 g
22% Sodík 437 mg
119% Bílkoviny 67 g

Husa pečená na zázvoru a pivu postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.

2

Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem, vložíme je do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.

3

Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak k ní přilijeme přiměřené množství vody a necháme krátce převařit. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept