Recept

Hruškový koláč po vinařsku

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51996

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
700 g Hrušky
3 g Hřebíček
200 g Jablka
400 g Listové těsto
3 g Skořice mletá
150 g Smetana 33% (šlehačka)
3 dl Víno bílé
60 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 110kJ
8% Sacharidy 29 g
19% Tuky 14 g
0% Sodík 2 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hruškový koláč po vinařsku postup přípravy receptu:

1

Jablka a dvě hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme skořici, citronovou šťávu, hřebíček, víno a cukr a 10 minut povaříme. Uvařené ovoce scedíme, šťávu necháme v rendlíku, vložíme do něj oloupané půlky hrušek a 5 minut povaříme. Vyjmeme ze šťávy a odložíme, vychladlou šťávu rozmixujeme s uvařenými kousky ovoce a svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme dortovou formu. Potřeme vrstvou ovocné kaše a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom poklademe půlkami hrušek a pečeme dalších 10 minut. Koláč podáváme horký s kopečkem šlehačky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept