Jednoduchý recept

Květáková polévka jemná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Květáková polévka jemná 5 1
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 52

Ingredience

300 g Celer bulvový
200 g Kosti hovězí řídké
700 g Květák
300 ml Mléko polotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
70 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
30 g Petržel kořen
7 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 738kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 17 g
20% Sodík 401 mg
17% Bílkoviny 10 g

Květáková polévka jemná postup přípravy receptu:

1

Květák pečlivě opláchneme a rozebereme na menší růžičky, zalijeme 2/5 dávky vody, uvaříme doměkka a prolisujeme.

2

Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme zbylou dávkou vody, mírně osolíme a vaříme zvolna nejméně 2 hodiny.

3

Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu, nakrájenou na tenčí plátky. Uvaříme doměkka a scedíme.

4

Dávku prosáté mouky za občasného míchání na sucho opražíme a poté ji za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem z kostí a zeleniny a zbylým odvarem z květáku.

5

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.

6

Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

7

Nakonec do polévky přidáme prolisovaný květák a znovu ji krátce povaříme. Polévku zjemníme máslem.

8

Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept