Jehněčí řízek smažený (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí řízek smažený (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Jehněčí kýta |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
200 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 100,8mg |
Draslík | 326,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 39,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Jehněčí řízek smažený (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme. |
2 | Řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova. |
3 | Ihned podáváme. |