Recept

Hrachovec - pečené vepřové maso s hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52004

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Hrách vařený
1,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Majoránka
300 g Okurky nakládané
125 g Rýže dušená
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
600 g Vepřová žebra
3 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
8% Sacharidy 29 g
61% Tuky 45 g
64% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Hrachovec - pečené vepřové maso s hráškem postup přípravy receptu:

1

Omytá vepřová žebírka osolíme, posypeme kmínem a dáme na pekáč s rozehřátým sádlem. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme na plátky a přidáme k žebírkům. Maso podlijeme vodou, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 220-250 °C minimálně 60-90 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a během pečení ho otáčíme.

2

Uvařený loupaný hrách a dušenou rýži dáme do jedné mísy, přidáme podle chuti majoránku, sůl a promícháme. Směs přidáme do pekáče k masu, promícháme s výpekem a necháme v troubě 10-15 minut zapéct.

3

Maso rozdělíme na talíře se zapečeným hrachem s rýží, přiložíme sladkokyselé okurky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept