Vařená bezinková šťáva

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2,5kilogramyBezinky
    • 2litryVoda pitná
    • 20gramůKyselina citrónová
    • 1kusVanilkový lusk
    • 800gramůCukr krupice
    • 2decilitryRum
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Delší stopky odstřihneme.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody, vložíme bezinky, přimícháme kyselinu citrónovou a hrnec odstavíme z plotny. Zakryjeme poklicí a bezinky necháme 24 hodin luhovat.
  • 3
    Vyluhované bezinky scedíme a šťávu zachytíme. Bezinky pomeleme na strojku na ovoce a získanou šťávu přidáme k zachycenému výluhu.
  • 4
    Na 1 litr šťávy přidáme celý vanilkový lusk, 800 g cukru a vaříme asi 10 minut, jen do doby, až se cukr úplně rozpustí. Nakonec přimícháme rum.
  • 5
    Horkou šťávu nalijeme přes trychtýř se sítkem do čistých lahví, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.