Jednoduchý recept

Vařená bezinková šťáva

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52009

Ingredience

2,5 kg Bezinky
800 g Cukr krupice
20 g Kyselina citrónová
2 dl Rum
1 ks Vanilkový lusk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 751kJ
12% Sacharidy 42 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 1 g

Vařená bezinková šťáva postup přípravy receptu:

1

Bezinky dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Delší stopky odstřihneme.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody, vložíme bezinky, přimícháme kyselinu citrónovou a hrnec odstavíme z plotny. Zakryjeme poklicí a bezinky necháme 24 hodin luhovat.

3

Vyluhované bezinky scedíme a šťávu zachytíme. Bezinky pomeleme na strojku na ovoce a získanou šťávu přidáme k zachycenému výluhu.

4

Na 1 litr šťávy přidáme celý vanilkový lusk, 800 g cukru a vaříme asi 10 minut, jen do doby, až se cukr úplně rozpustí. Nakonec přimícháme rum.

5

Horkou šťávu nalijeme přes trychtýř se sítkem do čistých lahví, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept