Jednoduchý recept

Vepřový jazyk na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52014

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Pórek
25 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vepřový jazyk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 907kJ
6% Sacharidy 20 g
63% Tuky 47 g
25% Sodík 494 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřový jazyk na cibulce postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu polovinu nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

2

Vepřové jazyky omyjeme a uvaříme doměkka ve vařící vodě s polovinou cibule, nakrájeným pórkem, celerem a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, oloupeme a podélně rozkrájíme na 4 díly.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kostičky slaniny a nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme pivem a vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme naporcované jazyky, dochutíme pepřem a solí a přibližně 10 minut pod poklicí dusíme.

4

Jazyky podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept