Jednoduchý recept

Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52027

Ingredience

800 g Játra kuřecí
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
6 ks Rajčata
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 12 g
10% Sodík 207 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.

2

Drůbeží játra omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na malé kousky a obalíme v mouce.

3

V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jater v něm za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak játra z pánve vyjmeme, dáme do mísy a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

4

Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme pivo, za stálého míchání krátce vaříme, až omáčka zhoustne.

5

Játra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept