Jednoduchý recept

Telecí přírodní plátky na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52031

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
1% Sacharidy 2 g
34% Tuky 25 g
8% Sodík 154 mg
57% Bílkoviny 32 g

Telecí přírodní plátky na pivě postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Během pečení můžeme v případě potřeby maso podlít trochou vody. Upečené měkké plátky masa z pánve vyjmeme a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

3

Do šťávy v pánvi přilijeme pivo, promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí. Horkou šťávu nalijeme na plátky v míse a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept