Telecí kotlety s parmezánem na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety s parmezánem na pivě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
600 g | Telecí kotlety |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 583,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kotlety, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí kotlety s parmezánem na pivě postup přípravy receptu:
1 | Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu. |
4 | Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.