Jednoduchý recept

Telecí kotlety s parmezánem na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52036

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
600 g Telecí kotlety
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
30% Sodík 599 mg
71% Bílkoviny 40 g

Telecí kotlety s parmezánem na pivě postup přípravy receptu:

1

Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.

2

Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu.

4

Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept