Roláda z telecí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z telecí kýty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Okurky nakládané |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
800 g | Telecí kýta |
4 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 426,3mg |
Draslík | 871,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roláda z telecí kýty postup přípravy receptu:
1 | Nakládané okurky necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme tak, aby vznikl větší plát, který naklepeme a osolíme. Pak na něj rozložíme plátky šunky. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, umícháme na něm rozklepnutá vajíčka a ta rozetřeme na šunku. Pak přidáme nakrájené okurky, maso zabalíme a převážeme pevnou nití. Roládu opečeme ze všech stran v pekáči se zbylým rozpáleným olejem, pak k ní přilijeme pivo s trochou vody a pečeme přikrytou poklicí v rozehřáté troubě, až je měkká. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, naředíme vodou, krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí. |
4 | Z rolády odstraníme niť, naporcujeme ji na plátky a podáváme s vařenými bramborami, přelitou hustou šťávou. |