Jednoduchý recept

Telecí pečeně se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5204

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
0% Sacharidy 2 g
24% Tuky 18 g
19% Sodík 374 mg
67% Bílkoviny 38 g

Telecí pečeně se smetanou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něj vložíme, přidáme zbytek rozkrájené slaniny. Necháme péct.

2

Jakmile je maso poloměkké, přilijeme k němu víno. Z mouky a másla si mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, řádně rozšleháme a odstavíme z ohně.

3

Šťávu z pečeně zakapeme citrónovou šťávou.

4

Hotové maso nakrájíme a rozložíme na mísu, omáčku ze smetany klademe na maso po lžičkách a šťávou z pečeně maso jemně zakapeme. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.

5

Jako příloha je vhodná vařená i dušená zelenina, saláty, brambory posypané nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Pokud nemáme telecí kýtu, můžeme použít telecí plecko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept