Jednoduchý recept

Pikantní nudličky z telecí kýty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52041

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
2 dl Voda pitná
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 192 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pikantní nudličky z telecí kýty postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme, osolíme a promícháme s moukou.

2

V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso v něm za stálého míchání prudce ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

3

Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a žampiony, přilijeme pivo s trochou vody a přikryté krátce dusíme. Pak do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme osmažené maso, vše zjemníme přimícháním másla, osolíme a prohřejeme. Maso s žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept