Jednoduchý recept

Telecí maso se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5205

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí plec

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
1% Sacharidy 3 g
36% Tuky 27 g
24% Sodík 470 mg
72% Bílkoviny 41 g

Telecí maso se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.

2

Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.

3

Upečené maso vyjmeme ze šťávy.

4

Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.

Poznámka

Jako přílohy jsou vhodné těstoviny a noky. Pokud nemáme plecko, zaměníme jej s 1 kg telecího hrudí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept