Recept

Kakaový dort s oříškovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52050

Ingredience

40 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
40 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Na oříškový krém
100 g Cukr krupice
200 g Maizena - kukuřičný škrob
200 ml Mléko plnotučné
150 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na smetanový krém
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 balení Ztužovač šlehačky
Na polevu
30 ml Olej rostlinný
200 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,181 kcal
Kilojoule 4 941kJ
28% Sacharidy 99 g
109% Tuky 82 g
4% Sodík 72 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kakaový dort s oříškovým krémem postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh, lehce vmícháme rozšlehané žloutky a směs kakaa, škrobu a cukru. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

2

V mezičase připravíme krémy. Na oříškový krém v mléce rozšleháme škrob s cukrem, žloutek a svaříme za stálého míchání. Směs necháme prochladnout a vmícháme po částech máslo a opražené mleté oříšky. Na smetanový krém dobře ušleháme smetanu se ztužovačem.

3

Upečený vychladlý korpus natřeme oříškovým krémem a necháme dobře ztuhnout. Na krém navršíme ušlehanou šlehačku a přelijeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády s olejem ve vodní lázni. Před podáváním necháme dort dobře ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept