Zdravý recept

Tykev sterilovaná v octovém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52051

Ingredience

1 hrst Kopr čerstvý
1 dl Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
1 kg Tykev
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 32 kcal
Kilojoule 133kJ
2% Sacharidy 6 g
0% Tuky 0 g
65% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g

Tykev sterilovaná v octovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Tykev oloupeme, rozkrojíme, vyčistíme a důkladně omyjeme. Nastrouháme, mírně osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. Na povrch dáme opláchnutý kopr.

2

Sůl a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept