Jihočeská telecí kýta
70 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- 2V pekáči rozpustíme máslo, dáme do něj připravenou kýtu, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme, až je měkká a křupavá. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Upečené maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme plátky citronu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.