Jihočeská telecí kýta

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
524 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 2
    V pekáči rozpustíme máslo, dáme do něj připravenou kýtu, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme, až je měkká a křupavá. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Upečené maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme plátky citronu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.