Jihočeská telecí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská telecí kýta
Jihočeská telecí kýta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 308,7mg |
Draslík | 816,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jihočeská telecí kýta postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. |
2 | V pekáči rozpustíme máslo, dáme do něj připravenou kýtu, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme, až je měkká a křupavá. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Upečené maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme plátky citronu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší. |