Jednoduchý recept

Jihočeská telecí kýta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52052

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 120kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 412 mg
83% Bílkoviny 47 g

Jihočeská telecí kýta postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

2

V pekáči rozpustíme máslo, dáme do něj připravenou kýtu, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme, až je měkká a křupavá. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

3

Upečené maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme plátky citronu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept