Zdravý recept

Tykev sterilovaná ve slaném nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52053

Ingredience

20 g Sůl
1 kg Tykev
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 27 kcal
Kilojoule 112kJ
2% Sacharidy 6 g
0% Tuky 0 g
65% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g

Tykev sterilovaná ve slaném nálevu postup přípravy receptu:

1

Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek vykrojíme, omyjeme a nastrouháme. Mírně osolíme, promícháme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic.

2

Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept