Jednoduchý recept

Sterilované červené zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52062

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín celý
5 dl Ocet kvasný lihový
70 g Sůl
2 l Voda pitná
2 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 718kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 1 g
139% Sodík 3 g
6% Bílkoviny 3 g

Sterilované červené zelí postup přípravy receptu:

1

Zelné hlávky očistíme, pokrájíme na tenké nudličky a krátce vložíme do osolené vroucí vody. Scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené jablko bez jádřinců, kmín, hořčičné semínko a důkladně promícháme.

2

Vodu s cukrem, octem a solí necháme projít varem, horkým nálevem zalijeme zelí, promísíme a rozdělíme do sklenic.

3

Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 40 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 30 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept