Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5207

Ingredience

240 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Med včelí
125 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
375 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
500 g Těstoviny Linguine
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 973kJ
21% Sacharidy 75 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 203 mg
31% Bílkoviny 18 g

Linguine s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím otrháme lístky bazalky a společně s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, opraženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem, šťávou vylisovanou z citronu, medem a olejem rozmixujeme.

3

V hrnci přivedeme k varu smetanu a vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Snížíme teplotu a omáčku zvolna 15-20min provaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a drceným pepřem.

4

Poté přidáme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept