Linguine s bazalkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 2
    Mezitím otrháme lístky bazalky a společně s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, opraženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem, šťávou vylisovanou z citronu, medem a olejem rozmixujeme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu smetanu a vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Snížíme teplotu a omáčku zvolna 15-20min provaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a drceným pepřem.
  • 4
    Poté přidáme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.