Linguine s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5207 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
240 g | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Med včelí |
125 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
375 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 201,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Citrony, Med včelí, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Linguine, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Linguine s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím otrháme lístky bazalky a společně s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, opraženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem, šťávou vylisovanou z citronu, medem a olejem rozmixujeme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu smetanu a vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Snížíme teplotu a omáčku zvolna 15-20min provaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a drceným pepřem. |
4 | Poté přidáme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme parmazánem a podáváme. |