Recept

Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52093

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
600 g Garnát obecný
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
150 g Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olihně
1 ks Paprika červená
440 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Těstoviny Fettuccine
3 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 325kJ
27% Sacharidy 96 g
15% Tuky 11 g
60% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 74 g

Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme suroviny. Oloupanou cibuli pokrájíme na plátky, červenou papriku zbavenou stopky a semen na kostičky, červenou chilli papričku a čerstvý koriandr najemno nasekáme, prolisujeme stroužek česneku, okapaná konzervovaná loupaná rajčata rozmačkáme. Dále oloupeme a zbavíme hřbetních cév garnáty, na kroužky nakrájíme olihně.

2

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku s mletým kmínem a mletým koriandrem. Když cibule změkne, přidáme rozmačkaná rajčata s rajským protlakem, přilijeme suché bílé víno a na středním plameni dusíme cca 30 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky pak přidáme oliheň, dusíme ještě 5 minut a potom vložíme garnáty se slávkami a dalších 5 minut směs vaříme. Nakonec přimícháme 2 lžíce čerstvého koriandru a odstavíme.

3

Mezitím podle návodu na obalu uvaříme barevné těstoviny fettuccine, propláchneme je a rozdělíme na talíře, kde je přelijeme omáčkou s mořskými plody.

4

Jídlo servírujeme posypané zbytkem sekaného koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept