Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme suroviny pro náplň a na omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, směs čerstvých hub na kostičky, nasekáme čerstvý kopr, umeleme pepř, prolisujeme stroužek česneku a nastrouháme sýr parmezán.
  • 2
    Potom připravíme náplň do těstovinových trubek cannelloni. V teflonové pánvi osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, spolu asi 4 minuty restujeme, odložíme a necháme vychladnout. Otevřeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, šťávu odlijeme a odložíme a maso v misce vidličkou rozmačkáme. Přimícháme sýr ricotta, přidáme houby s cibulí, dvě lžíce sekaného kopru, podle chuti pepř, vše spolu dobře promícháme.
  • 3
    Dále připravíme omáčku. V menší pánvi na rozehřátém margarinu 1 minutu smažíme mouku, zalijeme ji tekutinou z tuňáka (potřebujeme jí 125 ml) s citronovou šťávou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nízkotučný bílý jogurt, podle chuti opepříme a vyšleháme.
  • 4
    Nakonec rozbalíme balíček cannelloni, trubky pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou naplníme náplní a složíme je do olejem vytřené velké zapékací mísy. Canelloni v zapékací míse zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě těstoviny zapékáme 30 minut, až povrch zhnědne.
  • 5
    Porce servírujeme posypané zbylým sekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.