Recept

Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52094
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Cannelloni
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Houby čerstvé
250 ml Jogurt nízkotučný
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Margarín
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
425 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 958kJ
17% Sacharidy 61 g
37% Tuky 28 g
19% Sodík 378 mg
98% Bílkoviny 55 g

Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme suroviny pro náplň a na omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, směs čerstvých hub na kostičky, nasekáme čerstvý kopr, umeleme pepř, prolisujeme stroužek česneku a nastrouháme sýr parmezán.

2

Potom připravíme náplň do těstovinových trubek cannelloni. V teflonové pánvi osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, spolu asi 4 minuty restujeme, odložíme a necháme vychladnout. Otevřeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, šťávu odlijeme a odložíme a maso v misce vidličkou rozmačkáme. Přimícháme sýr ricotta, přidáme houby s cibulí, dvě lžíce sekaného kopru, podle chuti pepř, vše spolu dobře promícháme.

3

Dále připravíme omáčku. V menší pánvi na rozehřátém margarinu 1 minutu smažíme mouku, zalijeme ji tekutinou z tuňáka (potřebujeme jí 125 ml) s citronovou šťávou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nízkotučný bílý jogurt, podle chuti opepříme a vyšleháme.

4

Nakonec rozbalíme balíček cannelloni, trubky pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou naplníme náplní a složíme je do olejem vytřené velké zapékací mísy. Canelloni v zapékací míse zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě těstoviny zapékáme 30 minut, až povrch zhnědne.

5

Porce servírujeme posypané zbylým sekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept