Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52096 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na lasagne | |
---|---|
6 plátek | Lasagne |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na zeleninu | |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
250 g | Cuketa |
450 g | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Na omáčku | |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
Na posypání | |
50 g | Sýr Parmezán |
Na vymazání | |
30 g | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 809,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 983,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 475,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 12 minut. Poté je vložíme do studené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, opraný lilek nakrájíme na kostičky, omytou cuketu na tenké plátky. Papriky omyjeme, vykrojíme semena a nakrájíme na proužky. |
2 | V rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme lilek, papriku a cuketu, za stálého míchání smažíme. Ke změklé zelenině přidáme konzervovaná rajčata, protlak, vývar a na mírném plameni za častého míchání dusíme. Na závěr vmícháme sůl, pepř a odstavíme. |
3 | Na bílou omáčku v rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a osmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme mléko a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty, poté odstavíme. |
4 | Do vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninovou směs a okapané lasagne tak, aby na vrchu byly lasagne. Směs přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C. |