Jehněčí sekaný řízek na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí sekaný řízek na másle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Citrony |
750 g | Jehněčí maso |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
60 g | Tuk |
60 g | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 269,1mg |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 11,4mg |
Vláknina | 565,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 738,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí sekaný řízek na másle postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce a vše dobře promícháme. |
2 | Ze vzniklé hmoty pomocí mouky tvarujeme oválné řízky o tloušťce cca 10mm. |
3 | Řízky klademe do pekáče vytřeného tukem a v horké troubě je prudčeji opečeme. |
4 | Po opečení je obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí dusíme. |
5 | Nakonec udušené řízky vyjmeme, šťávu procedíme, buď ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme, zjemníme máslem a nalijeme na řízky, které ve šťávě ještě krátce podusíme. |