Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52103

Ingredience

25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
200 g Šunka dušená
Na slávky
1,8 kg Mušle slávky
140 ml Víno bílé
1 ks Šalotka
Na omáčku
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pórek
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Na těstoviny
20 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,207 kcal
Kilojoule 5 052kJ
37% Sacharidy 135 g
45% Tuky 34 g
82% Sodík 2 g
142% Bílkoviny 80 g

Fusilli se slávkami postup přípravy receptu:

1

Rozpůlené pórky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Šunku nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno.

2

Do hrnce vlijeme víno, přidáme šalotku, slávky a pod poklicí prudce vaříme zhruba 5 minut. Poté necháme vychladnout a otevřené slávky vyloupeme. Vývar přecedíme přes husté sítko a odložíme.

3

V kastrolu smícháme smetanu se solí, pepřem, vmícháme pórek a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut.

4

V mezičase ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme těstoviny na skus. Uvařené slijeme a necháme okapat.

5

Ke svařené smetaně přidáme vyloupané slávky, přilijeme asi 120 ml vývaru, který jsme přecedili a povaříme 4 minuty.

6

V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme okapané těstoviny, šunku a za stálého míchání zahřejeme. K horkým těstovinám přidáme slávky ve smetaně, posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept