Recept

Okouník ve smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52107

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Okouník mořský
4 ks Pepř černý celý
300 ml Voda pitná
80 ml Zakysaná smetana
Na těstoviny
20 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Fettuccine
1,5 l Voda pitná
Na omáčku
300 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
60 g Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ml Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 698kJ
20% Sacharidy 70 g
31% Tuky 23 g
21% Sodík 417 mg
69% Bílkoviny 39 g

Okouník ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na plátky, šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, z papriky vykrojíme semena, opláchneme a nakrájíme ji na proužky. Petrželovou nať a tymián nasekáme najemno.

2

Filety z okouníka nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Rybu zakapeme citronovou šťávou, přidáme cibuli, bobkový list, celý pepř a přelijeme vodou, aby byla ryba ponořená (množství vody závisí od velikosti pekáče). Pekáč přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C pečeme zhruba 10 minut.

3

V mezičase na másle zpěníme houby se šalotkou, paprikou a česnekem. Přilijeme vodu a za častého míchání dusíme zhruba 5 minut. Poté do omáčky zašleháme mouku a mléko a vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne.

4

Rybu vyjmeme z pekáče, výpek scedíme a odložíme. Rybu držíme na teple.

5

K houbám přimícháme bylinky, protlak, sůl, pepř a výpek z ryby. Omáčku zamícháme a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty.

6

Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

7

Okapané těstoviny vložíme do servírovací mísy, poklademe rybou, přelijeme omáčkou, zdobíme kysanou smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept