Jednoduchý recept

Borůvková marmeláda s příchutí bezinky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52108

Ingredience

2 kg Bezinky
3 ml Citronová šťáva
1,5 kg Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
3 kg Jablka
50 ml Rum
1 špetka Sorban draselný
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
32% Sacharidy 115 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 14 mg
2% Bílkoviny 1 g

Borůvková marmeláda s příchutí bezinky postup přípravy receptu:

1

Bezinky očistíme, odstraníme nezralé, anebo poškozené plody. Potom opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Hrnec přiklopíme poklicí a bezinky povaříme 30–35 minut.

2

Zralá jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Kousky jablek dáme do jiného hrnce, pokapeme je 3 ml citrónové šťávy. Podlijeme asi 3 dl vody a za občasného míchání jablka rozvaříme na pyré.

3

Uvařené bezinky propasírujeme, šťávu smícháme spolu s jablečným pyré. Hrnec se šťávou a pyré postavíme opět na sporák, přisypeme cukr a vanilkový cukr. Suroviny za stálého míchání povaříme asi 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření do marmelády případně přidáme špetku sorbanu, proti plísni. Nakonec vmícháme rum, promícháme a stáhneme z ohně.

4

Ještě horkou marmeládou naplníme dobře omyté sklenice. Zavíčkujeme je a odložíme na chladné a tmavé místo, kde je také delší dobu udržujeme.

Poznámka

Marmeláda má výjimečnou chuť. Je vhodná na potíraní dortu pro zvýraznění chutě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept