Jednoduchý recept

Marmeláda z podzimního ovoce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52111

Ingredience

1 kg Broskve
2,5 kg Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 kg Hrušky
1 kg Jablka
1 kávová lžička Kyselina citrónová
2 špetka Sorban draselný
2 dl Voda pitná
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
41% Sacharidy 149 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Marmeláda z podzimního ovoce postup přípravy receptu:

1

Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a spolu s vypeckovanými švestkami, /které neloupeme/ a broskvemi nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kousky ovoce dáme do nižšího, ale velkého hrnce a mixérem rozmixujeme.

2

Rozmixovanou směs přelijeme do jiného hrnce, který položíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud by byla směs hodně hustá, tak ji podlijeme vodou. Ve vaření pokračujeme za občasného míchání přibližně 20-25 minut, aby směs vařením zahoustla. V polovině vaření do hrnce přisypeme cukr a vanilkový cukr. Před dokončením vaření přidáme kyselinu citrónovou a špetku Sorbanu.

3

Uvařenou a hustou marmeládu stáhneme z ohně. Naplníme jí připravené sklenice /malé/, které zavíčkujeme. Všechny sklenice obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout. Vychladlou marmeládu uskladníme na chladné a tmavé místo, kde ji také delší dobu můžeme uchovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept