Recept

Vyběhlík - rychlý moučník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52112

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
2 ks Cukr skořicový
1 kg Jablka
5 dl Mléko plnotučné
180 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
18% Sacharidy 63 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 107 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vyběhlík - rychlý moučník postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka se zdravou slupkou osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrájíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy a promícháme se skořicovým cukrem.

2

Šest bílků vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. V míse smícháme 5 dl mléka se 180 g polohrubé mouky a 2 lžícemi cukru. Do těsta postupně zapracujeme sníh z bílků.

3

V předehřáté troubě na 180°C si rozehřejeme plech, který jsme si vytřeli 3 lžícemi oleje. Když je olej dostatečně rozpálený, nalijeme na něj připravené těsto, na něj ozdobně poskládáme plátky jablek a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

4

Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept