Recept

Fazole na víně s rajčaty a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52115

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Fazole bílé sterilované
3 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
16% Sacharidy 59 g
3% Tuky 2 g
8% Sodík 166 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fazole na víně s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:

1

Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.

2

V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept