Skopová plec na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec na cibulce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
800 g | Skopová plec |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 148,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopová plec na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. |
2 | Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj nakrájenou cibuli a kousky masa a za stálého míchání smažíme, dokud maso není ze všech stran opečené. Pak do hrnce přilijeme pivo a trochu vody, opepříme, osolíme a přikryté pokličkou maso dusíme, až je měkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. |
4 | Směs v hrnci nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, promícháme a krátce převaříme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.