Jednoduchý recept

Skopová plec na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52120

Ingredience

4 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
800 g Skopová plec
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
3% Sacharidy 13 g
77% Tuky 58 g
3% Sodík 67 mg
39% Bílkoviny 22 g

Skopová plec na cibulce postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

2

Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na menší kousky.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj nakrájenou cibuli a kousky masa a za stálého míchání smažíme, dokud maso není ze všech stran opečené. Pak do hrnce přilijeme pivo a trochu vody, opepříme, osolíme a přikryté pokličkou maso dusíme, až je měkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.

4

Směs v hrnci nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, promícháme a krátce převaříme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept