Jednoduchý recept

Srnčí kýta na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52122

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
0,5 hrnek Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 206kJ
11% Sacharidy 41 g
44% Tuky 33 g
29% Sodík 586 mg
127% Bílkoviny 72 g

Srnčí kýta na slanině postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kousky.

2

Srnčí kýtu omyjeme, zbavíme blan, osušíme a naporcujeme ji na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou slaninu a cibuli, pak přidáme plátky masa, podlijeme je pivem s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dochutíme ji pepřem a solí.

4

Plátky srnčí kýty rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept