Recept

Zapékaný květák s kukuřičnými lupínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52145

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice kremžská
3 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
1 ks Květák
60 g Lupínky kukuřičné
375 ml Mléko odtučněné
1,5 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 090kJ
9% Sacharidy 32 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 246 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zapékaný květák s kukuřičnými lupínky postup přípravy receptu:

1

Malý květák rozebereme na růžičky, nahrubo nastrouháme nízkotučný sýr Eidam, umeleme pepř a nahrubo nadrtíme kukuřičné lupínky.

2

Do vařící vody vložíme květákové růžičky a 15-20 minut je vaříme. Když změknou, dáme je okapat a odložíme. Dále připravíme omáčku. Do hrnce nalijeme mléko a na středním plameni ho zahříváme. Když začne vřít, vlijeme do něho kukuřičnou mouku rozmíchanou ve 3 lžících vody a za stálého míchání vše vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, odstavíme ji, vmícháme do ní jogurt smíchaný s hořčicí a podle chuti opepříme.

3

Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, do ní rozvrstvíme uvařený květák, který zalijeme zbytkem omáčky. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky, nastrouhaným sýrem, zaprášíme paprikou a polijeme rozehřátým máslem. Mísu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě nákyp pečeme 15-20 minut.

4

Když povrch dostane zlatohnědou barvu, vyjmeme nákyp z trouby, rozdělíme ho na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept