Sýrový koláč krémový

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
64 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
272 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.
  • 2
    Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
  • 3
    Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.
  • 4
    Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.
  • 5
    Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.