Sýrový koláč krémový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový koláč krémový
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52146 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Krupice dětská |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko - podmáslí |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Ořechy lískové |
125 g | Piškoty cukrářské |
125 g | Sýr Cottage |
250 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 100,4mg |
Vláknina | 738,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Piškoty cukrářské, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Olej olivový, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový koláč krémový postup přípravy receptu:
1 | Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo. |
2 | Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm. |
3 | Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě. |
4 | Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut. |
5 | Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme. |