Recept

Sýrový koláč krémový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52146

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Krupice dětská
2 polévková lžíce Mléko - podmáslí
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
1 polévková lžíce Ořechy lískové
125 g Piškoty cukrářské
125 g Sýr Cottage
250 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 472kJ
11% Sacharidy 38 g
57% Tuky 43 g
9% Sodík 177 mg
17% Bílkoviny 9 g

Sýrový koláč krémový postup přípravy receptu:

1

Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.

2

Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.

3

Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.

4

Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.

5

Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept