Srnčí bifteky na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí bifteky na pivu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
600 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Máslo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 213,6mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 53,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí bifteky na pivu postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, silné asi 2 centimetry, které naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, maso na něm prudce opečeme z obou stran, pak ho podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je měkké. Během pečení do pánve podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkké bifteky vyjmeme, dáme je do mísy s máslem a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě. |
4 | V pánvi na výpeku osmažíme nakrájenou slaninu. |
5 | Bifteky dáme na servírovací talíře, polijeme je šťávou se slaninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolkami. |