Jednoduchý recept

Kapr dušený na pivě s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52160

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Kapr obecný
1 špetka Kmín drcený
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
1% Sacharidy 5 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 275 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kapr dušený na pivě s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle.

3

Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept