Kapr dušený na pivě s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený na pivě s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 107,7mg |
Draslík | 703,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr dušený na pivě s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle. |
3 | Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami. |