Mořská štika dušená na pivu s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika dušená na pivu s pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Kapie |
1 špetka | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořská štika - filety |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 851,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Mořská štika - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořská štika dušená na pivu s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet. |
2 | Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme. |
3 | Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu. |
4 | Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.