Lasagne s lososem a bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s lososem a bešamelem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52168 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Fenykl obecný |
600 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Sýr Čedar |
250 ml | Vývar rybí |
Na lasagne | |
---|---|
12 plátek | Lasagne |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Na bešamel | |
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
6 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 616,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 390,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 715,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Losos - filety, Sýr Čedar, Vývar rybí, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lasagne s lososem a bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly. Filety lososa nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme nahrubo, petrželovou nať nasekáme nahrubo. Sýr nastrouháme. |
2 | Na bešamelovou omáčku svaříme v hrnci mléko s cibulí, petrželovou natí, celým pepřem, bobkovým listem a muškátovým květem. Zhruba 10 minut vaříme na mírném plameni. V mezičase v rendlíku na másle připravíme světlou jíšku a odstavíme. Poté do jíšky přecedíme svařené kořeněné mléko a dobře vyšleháme dohladka. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut, nakonec osolíme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky lasagní, přelijeme částí omáčky, poklademe částí lososa, přidáme několik semínek fenyklu a přikryjeme plátky lasagní. Postup opakujeme, končíme s plátky lasagní. Lasagne přelijeme rybím vývarem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 30 minut. |