Recept

Fusilli s kuřecím masem a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52177
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

180 g Fazole bílé sterilované
60 g Krevety tygří - loupané
500 g Kuřecí prsa
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
Na omáčku
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Na těstoviny
20 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Fusilli
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 894 kcal
Kilojoule 3 741kJ
21% Sacharidy 76 g
55% Tuky 41 g
29% Sodík 572 mg
79% Bílkoviny 44 g

Fusilli s kuřecím masem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno.

2

Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme.

3

V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole.

4

Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř.

5

Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept