Fusilli s kuřecím masem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s kuřecím masem a krevetami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52177 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
180 g | Fazole bílé sterilované |
60 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Kuřecí prsa |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Na omáčku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstoviny | |
20 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Fusilli |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 187,3mg |
Draslík | 715,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Sůl, Víno bílé, Kopr čerstvý, Sůl, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s kuřecím masem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno. |
2 | Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme. |
3 | V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole. |
4 | Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř. |
5 | Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple. |