Kořeněný hermelín - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný hermelín
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52181 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
480 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 89,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný hermelín postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme, ořechy nasekáme, petrželku nasekáme nadrobno. Hermelíny rozpůlíme a vydlabeme. |
2 | Vydlabanou hmotu důkladně promícháme s máslem, česnekem, nasekanou petrželkou, ořechy a pepřem. Rozpůlené kůrky hermelínů naplníme kořeněnou sýrovou hmotou. Poloviny hermelínů přiklopíme a necháme v lednici vychladit. |
3 | Studené hermelíny nakrájíme na malé kousky a servírujeme jako pohoštění k alkoholu. |
Poznámka
Místo ořechů můžeme použít i mandle.