Jednoduchý recept

Guláš z hub a pórku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52187

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kg Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Párky jemné
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
4% Sacharidy 14 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 187 mg
27% Bílkoviny 15 g

Guláš z hub a pórku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.

2

Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.

3

V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.

4

Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept