Pikantní aspik s vejci a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní aspik s vejci a šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52194 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
200 ml | Majonéza |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
250 ml | Směs zeleninová Moravanka |
200 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Voda pitná |
20 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 85,5mg |
Vláknina | 87,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové koření, Směs zeleninová Moravanka, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní aspik s vejci a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a rozkrájíme na drobno. Zeleninovou směs Moravanka zcedíme do hrnce. Zeleninu pokrájíme tak, aby kousky byly stejně velké jako kousky vejce. Šunku nakrájíme na stejné kousky jako zeleninu i vejce. Do nálevu ze zeleninové směsi přilijeme 200 ml vody. Ze vzniklého roztoku odebereme hrníček, ve kterém rozmícháme do hladka želatinu. Želatinový roztok vlijeme do hrnce a rozmícháme, poté necháme nabobtnat. Do pokrájené šunky, vajec a zeleniny vmícháme majonézu s polévkovým kořením, směs vmícháme do nabobtnalé želatiny. Vymíchanou směsí naplníme formu srnčího hřbetu a necháme asi hodinu tuhnout v lednici. Hotový pokrm podáváme buď nakrájený na plátcích bezlepkové chlebíčkové veky, nebo nakrájený na kostky k vínu. |
Poznámka
Servírujeme studené.