Smažený Hermelín v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený Hermelín v pivním těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52196 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej slunečnicový |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
4 plátek | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 48,2mg |
Vláknina | 446,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený Hermelín v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Plátky sýru obalíme postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka.
Velice dobré jídlo, doporučuji ho vyzkoušet a smažit na menším plamenu, protože mi hermelín trošku vytekl.