Jednoduchý recept

Smažený Hermelín v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Smažený Hermelín v pivním těstíčku 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52196

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej slunečnicový
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Strouhanka
4 plátek Sýr Hermelín (Camember, Encián)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 375kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 104 mg
8% Bílkoviny 5 g

Smažený Hermelín v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Plátky sýru obalíme postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

2

V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Smažený Hermelín v pivním těstíčku
Velice dobré jídlo, doporučuji ho vyzkoušet a smažit na menším plamenu, protože mi hermelín trošku vytekl.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept