Recept

Sekané hovězí řízky na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 522

Ingredience

750 g Hovězí maso přední
500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1200 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
20 g Sůl
50 g Tuk
80 g Vejce slepičí
120 g Veka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
7% Sacharidy 25 g
22% Tuky 17 g
49% Sodík 983 mg
39% Bílkoviny 22 g

Sekané hovězí řízky na zelenině postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a jemně umeleme spolu s vymačkanou a v mléce namočenou vekou. Přidáme vejce, zbylé mléko, sůl, jemně nakrájenou petrželku a vše promícháme.

2

Připravené maso rozdělíme na stejné díly a tvoříme z nich oválné řízky. Obalíme je po jedné straně v prosáté mouce a klademe na pekáč do horkého tuku. V troubě řízky pečeme nejprve po jedné straně, obrátíme je a pečeme po druhé straně dozlatova.

3

Upečené řízky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na řízky.

4

Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout do rozpuštěného másla. Podlijeme a dusíme doměkka.Mrkev a hrášek přidáme do šťávy, dosolíme a provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept